Andra behandlingar

Allergier kan, och bör, inte alltid behandlas med allergimediciner såsom antihistaminer och kortison.  De flesta allergimedicinerna som anges på denna sida bör endast användas för tillfälliga besvär.

För många innebär dock allergier inte bara tillfälliga, lättare besvär när en specifik växt pollinerar utan det kan vara långvariga och kraftiga besvär. För långvariga och kraftigare besvär krävs också kraftigare och bättre behandlingar, som till exempel hyposensitivisering.  Om detta, bland annat, handlar denna kategori om.

Sök
Allergisk mot katter?
Prova själv hemma med detta självtest för kattallergi.
Läs på förpackningen!
Som med alla mediciner gäller det att du läser ordentligt vad som står på förpackningen och att du konsulterar en läkare för råd om hur du ska sköta dina allergiproblem. Allergimediciner.se tar inte ansvar för eventuella problem som uppkommit på grund av råd, eller brist på råd, från denna sida. Informationen kan vara dåligt uppdaterad eller i värsta fall direkt felaktig. Du uppmanas att kontrollera uppgifterna med en läkare och inte använda informationen på denna sida som utgångspunkt för självmedicinering.